lördag 19 september 2009

Berg & Böcker vann guld på sprint SM i Farsta samt fler HRK framgångar!


HRK senior dubbeln med Peter Berg och Daniel Böcker vann på Sprint SM under lördagen i det strålande sen sommarvädret och försvarade därmed sin titel sen förra året!



Peter följde upp sin silver medalj från stora SM med att ro hem silvermedaljen på sprint SM(500m).Peter öppnade starkt men sen kom Lassi och drog förbi vid dom sista 200 m i motvinden.Peter var mycket nöjd med silver i singeln och guldet i dubbeln!

I damernas senior singel rodde Maria Pelvén strålande i försöket och gick til final, väl där blev det en fin femte plats efter en stark inrodd på de sista 200 meterna, Maria visar återigen att hon blir att räkna med framöver nu när hon får mer och mer erfarenheter på sitt första tävlingsår.

I herrarnas senior lättviktssingel kom Jonathan Whright tvåa och var endast ett par sekunder från att knipa guldet, stark insats från Jonathan som alltid ger järnet och resultaten visar detta återigen!

Stort Grattis till HRK senior gänget!

Bilder läggs på söndag kväll. /Mats

söndag 13 september 2009

Våra duktiga ungdomarna ror vidare i höst





















Satsningen för ungdomar i de populära kustroddbåtarna går vidare i höst.Varje tisdag,18-19, under Jonathans skickliga ledning tränas det för fullt i Norra hamnen!


//Mats

lördag 12 september 2009

En tur på sundet


Tillbaka efter en tuff roddtur på sundet i somras!
/Therese

söndag 6 september 2009

SILVER!


Stort Grattis till Peter Berg från Helsingborgs Roddklubb som tog silver i singelsculler på SM i helgen!! En fantastisk plats efter ettan Lassi Karonen.


/Therese

tisdag 1 september 2009

HRK på SM 4-6/9

Nästkommande helg är det dags årets Svenska Mästerskap i rodd.

Helsingborgs Roddklubb ställer upp i två båtklasser. Peter Berg ställer upp i vanlig ordning i Singelsculler Herrar och han får sällskap av Maria Pelvén gör SM-debut i Singelsculler Damer lättvikt.

Hårt motstånd väntar de båda. För Peters del finns bland annat Brudpigas Lassi Karonen, som var i OS-final förra året, med på startlistan. Maria har i sin klass om möjligt ännu tuffare motstånd. Favorit i loppet är tyskan Berit Carow med bland annat två VM-medaljer på meritlistan. Förutom Carow är det ytterliggare fem tjejer som har deltagit på årets Världscup- och VM-tävlingar.

Med vänliga hälsningar
Peter Berg
peter.berg@hotmail.com
www.peterberg.se