tisdag 25 maj 2010

Maria Pelvén tog brons i Copenhagen Regatta 2010!

Maria Pelvén tog brons i Copenhagen Regatta 2010 under Pingsthelgen!! Stort Grattis till en mycket fin prestation!!

Maria deltog i Damer senior lättvikt, singelsculler.
Det var sju anmälda vilket betyder att det var två försökshit, ett med fyra och ett med tre tävlande. Från det första gick nr: 1-3 till final och från hit 2 gick ettan och tvåan vidare. Maria var med i andra försöket och gjorde det som krävdes för att komma vidare. När finalplatsen var säkrad var det bara att bevaka andraplatsen in i mål berättar Maria. Det var ingen nytta att slösa massa extra energi för att komma först.

Sedan var det dags för Final!! Maria berättar att det var lite nervöst, men på ett bra sätt! Hon hade med hjälp av klubbkamraterna Peter Berg och Andreas Stensson, lagt upp en plan så det kändes tryggt! Maria var bra med i tävlingen till då det var 750m kvar, då tekniken fallerade lite pga trötthet och Maria tappade några sekunder. Hon gick dock om trean och höll henne bakom sig ända in i mål!

När vattnet är bra är jag stark berättar Maria. Trött var jag, men då är det bara att plocka fram fighterinstinkten! Det var riktigt kul att tävla igen och ser fram emot fortsättningen på säsongen! Det första 2000m loppet avverkat och det gav verkligen mersmak!!

torsdag 20 maj 2010

Nytt tillskott till HRK!

Gränna- pågen som ror med stort hjärta. Brottas även med diabetes, där han har haft diagnosen ¨typ 1¨ sedan 2001 och behandlad med pump sedan 2003. Han har trots detta inte bara tagit sig till Sverige- eliten i rodd, utan även genomfört andra tuffa utmaningar som bl.a. Marathon och Ladonia Trophy med mottot: ¨det finns inga hinder, bara möjligheter¨. Andreas kommer inte bara vara en stor tillgång till vår trupp utan även en stor inspirationskälla för alla han tränar och tävlar med.

Text och bild: Peter Berg

onsdag 12 maj 2010

Bilder från roddkursen!

Roddkursen har dragit igång för säsongen! Deltagarna är duktiga och flitiga! Svetten lackar och händerna blöder. Men här finns mycket skratt och mycket skoj!


Genomgång inför dagens övningar


Fyran är tung att få ned i vattnet

Solen var framme ett litet tag






Text och bilder: Therese Jakobsson





måndag 3 maj 2010

Peter Berg tog hem segern i Falkenberg!

Lördagen den 5/3 var det Långloppet 5,3 km, i Falkenberg. Där tog Peter Berg hem segern i herrar elit på 21,15 minuter!! Stort Grattis och bra jobbat!! Två kom Pontus Gustavsson från Höganäs på 21,31.

Det var lite taskiga förhållanden pga av stark motvind som gjorde hela mycket tufft! Allt som allt var det ett 60- tal båtar från hela Svergie. Detta var en observationsregatta och nästa helg är det i Stockholm på 2000m. Detta också observationsregatta. Vilket innebär att det är en uttagningsregatta till diverse landslagsuppdrag.

Text: Thérèse Jakobsson