måndag 27 februari 2012

HRK i innebandyturnering‏!





I lördags deltog Helsingborgs Roddklubb i en innebandy turnering. Initiativtagare var Magnus Wallin från Landskrona Roddklubb som bjudit in lag från roddklubbarna i Skåne o Halland. Totalt var det 9lag på plats. HRK vann sin grupp men fick oväntat möta förhandsfavoriterna Falkenberg redan i semifinal. FRK ryckte till sig en snabb ledning med 0-2. HRK kämpade sig in i matchen o reducerade till 3-4. Men FRK var starkare o vann med 3-6. HRK avslutade dock turneringen snyggt genom att vinna bronsmatchen mot Höganäs med 7-3.





lördag 25 februari 2012

Peter Berg i Monte Carlo!

"Prinsen och hans fru bjöd på bankett"
Några frågor ...till Peter Berg, Helsingborgsroddaren som redan hunnit avverka ett läger i Florida och en tävling i Monte Carlo.

Bildmaterial
HD/NST Johan Persson

Sport
Hur är det att vara tillbaka i den skånska vintern?
– Jo, tack, det är väl okej. Det går att sköta mycket uppbyggnadsträning här också, men visst har det varit skönt att få tillbringa en del tid i värmen.
Berätta lite om den tidiga säsongstarten!
– De senaste sju åren har det arrangerats Prince Albert Coastal Challenge och då bjuds bland andra alla VM-medaljörerna från ifjol in. Så det var verkligen tuff konkurrens, men jag fick ett bra formbesked i den här smygpremiären.
Då gick det bra, alltså?
– Jodå, jag är nöjd. Jag hade förstås hoppats på att vinna, men världsmästaren Alberti kom i mål en båtlängd före, ungefär. Sedan blev jag tvåa, så jag slog VM-tvåan och det var med rätt bred marginal.
Hann ni se något av Monte Carlo?
– Nja, det var ju en ganska snabb visit men visst fick jag uppleva en del av den mytomspunna platsen. Och prinsen och hans fru bjöd på bankett. De var trevliga och såg så stolta ut när de kunde säga "jättebra" och "skål" på svenska...
När drar säsongen i gång på allvar?
– Det brukar vara i slutet av april, eller i början av maj. Första tävlingen blir ett långlopp i Falkenberg och det är en observationstävling för landslaget. Det dröjer väl några veckor innan vi kan börja träna i vattnet här hemma, men i mitten av mars ska jag en ny sväng till Florida och sedan har vi ett landslagsläger i Tjeckien i samband med påsken.
Lennart Norlöv 0431-842 41

tisdag 21 februari 2012

Lyckad site inspection besök av FISA för WRCC 2013


Från vänster syns, Collen Orsmond Event manager FISA, Guin Batten ansvarig för
All Commisions/Coastal Rowing, Oscar Gyllensten Ordförande Svenska Roddförbundet,
Mats Leo HRK Ordförande samt Michael Ander HRK Roddchef


Måndagen bjöd på ett strålande soligt väder när HRK, SR och Helsingborg hade besök av FISA, All commions/Coastal Rowing gick igenom våra förutsättningar inför vår kandidatur och "bid" för World Rowing Coastal Champion Ship.
Sundet låg vitt och isigt då vinterns bistra kyla har lagt i Öresund. Vi var bl.a. längst ut mot Tinkarp/ Sofiero och tittade på var en var rundnings bojarna kommer vara placerad och vi hade fantastisk utsikt över sundet mm.

Inför ÖCRR i sommar kommer vi att testa av den nya bansträckningen samt ha start och mål vid den fina stranden vid Fria bad, det är nästan vi kan ana att våren sommaren redan är på väg!




fredag 3 februari 2012

ÅRSMÖTE TORSDAGEN DEN 9/2

Alla medlemmar inbjudes till Helsingborgs Roddklubbs årsmöte torsdagen den 9/2 kl. 19,00. Vi håller till i klubbrummet där det bjuds på fika.

Välkomna till ett årsmöte med med spännande aktiviteter inför 2012!

Hälsningar
Styrelsen