fredag 18 maj 2012

Långtur i Danmark den 17/5!

Torsdagen den 17/5 åkte fem HRK:are över till Helsingör för att deltaga på långloppet till Stuckermannsparken. Besättningen bestod av Ulrika, Torulf, Olle, Jonathan och Thérèse. En sträcka på 50 km. Vi utgick från Helsingör kl. 09,00 och med första stopp i Nivå några timmar senare. Väl framme där kunde vi avnjuta en god fika och varmt gott kaffe. Fötterna, som inte var fötter, utan två isklumpar kunde så smått tinas upp. Ombyte till torra strumpor och skor var mycket välkommet. Därefter fortsatte turen med nya friska krafter mot målet där vi åt lunch och vilade lite. Sedan var det till att sätta sig i båten igen och börja ro hela vägen hem. Vädret denna dag var oerhört omväxlande. Solen såg vi inte mycket av. Kanske i 15 minuter av de totalt 9,5 timmarna vi var ute på turen. Det regnade bitvis titt som tätt för att sedan övergå i kraftig blåst. Då var det tungt både för coxen och roddarna. Men turligt nog varade dessa vindar bara korta sträckor. Under turen överraskades vi helt plötsligt av en kraftig hagelskur. Något förvånade kämpande vi oss genom den smärtsamma hagelskuren och den kraftiga vinden. Coxen fick här sätta på sig sina solglasögon för att, för det första, skydda sina ögon och för det andra för att överhuvudtaget kunna se något när hon styrde. När haglet dragit förbi kom solen plötsligt fram i två minuter för att sedan mulna på igen. Glada, men ganska möra, kom vi tillbaka till Helsingör 18,30 på kvällen. Olle och Jonathan rodde hela sträckan på 50 km medan vi andra turades om att styra. Mycket skönt med en kvarts vila mellan varven. Vi är alla nöjda och glada att ha genomför denna långa tur. Grillningen, bastun och ölen på kvällen satt ypperligt gott!

onsdag 16 maj 2012

Peter Berg tog guld!

Peter Berg gjorde årsdebut i singelsculler 2000m på Ryrsjön i Lilla Edet den 12 maj. Han vann övertygande över förra årets nordiska mästare Pontus Gustavsson med sju sekunder. På söndagen rodde Peter i dubbelsculler 2000m med Uppsala roddare Anders Backeus där de blev god tvåa. Detta var deras första tävling tillsammans och det kommer bli fler framöver.

lördag 12 maj 2012

Nu är roddsäsongen igång!

HRK's  129:e roddsäsong är nu igång med fulla drag!

På den traditionella säsongsinvigningen höll ordförande, Mats Leo, vårtal och gav lite försmak om vilka "godbitar" aktiviteter vi har framför oss under 2012.

  • HRK stora ungdomssatsning
  • Coastal motionsturerna i sundet, Danmark, Kullen, Ven samt Hallandsväderö.
  • Tävlingssäsongen, där vi med stor spänning följer Peters storsatsning på 2000 m i singel samt Coastal Rowing satsningen inför WRCC i Rijeka, Kroatien.
  • ÖCCR som är "för VM" inför Helsingborgs/Sveriges arrangemang av WRCC 2013!         ÖCCR kommer också i år hållas i samband med Helsingborgsfestivalen och vi kör tävlingen från Fria Bad lördag 28:e Juli med många utländska toppnamn!
Därefter hissade HRK's nestor, Arne Nilsson, HRK vimpeln med åtföljt  3-faldigt hurra för HRK. Därefter förrättade även Arne båtdopet av vårt senaste båtinköp, en C1X, Coastal Rowing singel.
Nu lystrar den till namnet,
Balder

Den godaste av gudar och omtyckt av alla i Asgård. Han är son till Oden och Frigg och gift med Nanna. Balder är inte bara vänlig, klok och förlåtande, utan också så vacker att han lyser.


Efter det bjöds det på fika inne på Pub Ro och vi tittade på Coastal Rowing VM filmen från BARI 2011 och kände hjärtat slå några extra slag när Peter Berg rodde hem bronsmedaljen och fick den vid prisutdelningen.







Varmt välkomna till HRK i sommar!