torsdag 21 februari 2013

Peter Berg Helsingborgs Dagblad

Ryggskadan är läkt, hjärtat slår som det ska och nu kör Peter Berg för fullt inför sommarens VM hemma i Helsingborg.


Peter Berg är tillbaka i träningslokalen igen, efter en misslyckad resa till Monte Carlo. "Det är inte många som får chansen att köra ett VM på hemmaplan, så jag är otroligt sugen på säsongen", säger han.




HD/NST Britt-Mari Olsson



Efter ett lyckat läger i solen i Florida blev helgens resa till Monte Carlo ett rejält fiasko – men Peter Berg tycker ändå att han fått en smakstart på uppladdningen inför VM på hemmaplan.

– Ryggen känns helt okej igen, hjärtat fungerar som det ska och formen är redan jättebra. Så jag hoppas verkligen på ett roligt 2013, säger Helsingborgs stora hopp inför sommarens kustrodds-VM vid Fria Bad.

Peter Berg gjorde en sensationell comeback, efter ett par års hjärtproblem, när han hösten 2011 tog VM-brons i Italien men i fjol var det en krånglande rygg som sabbade i stort sett allt tävlande. Inspirerad av att Helsingborg tilldelats VM – "Det är inte många som får chansen att köra en sådan tävling på hemmaplan" – har 30-åringen plågat sig igenom stenhård rehabträning och för tillfället är det egentligen ingenting som stör.

– I januari var jag i Florida i tre veckor och då fungerade träningen riktigt bra. Det är skönt att åter kunna ligga och nöta kilometer efter kilometer i båten, utan att ha ont. Träningstiderna i roddmaskin har också visat att formen är på gång, så Berg var sugen värre när han i helgen ställde upp i en kustroddstävling i Monte Carlo. Tyvärr blev inte utfallet alls som han tänkt sig, eftersom arrangörernas lånebåt var alldeles för dålig.

– Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta men faktum är att det var en av de sorgligaste båtar jag sett. Det var ungefär som om Roger Federer tvingats spela med en gammal träracket och med trasiga senor. Det var på den nivån och jag hade ingen chans att konkurrera, i ett riktigt starkt startfält.

Försöken att fixa fram en annan båt misslyckades och Peter var förstås besviken, eftersom han gärna velat ha ett formbesked redan nu. Men helsingborgaren är som bekant van vid motgångar och som vanligt väljer Peter Berg att se framåt i stället. Just nu håller han på att planera in ett nytt utlandsläger, antingen i Florida eller i Tjeckien, och tävlingssäsongen drar igång ganska tidigt i vår.

– I början kommer jag att tävla mest i traditionell rodd men sedan går satsningen över på kustrodden. Jag är hungrigare än på länge och det är otroligt inspirerande att ha hemma-VM som det stora målet.






Lennart Norlöv
lennart.norlov@hd.se
0431-842 41



onsdag 13 februari 2013

Challenge Prince Albert II Monaco 16-17/2 2013

Peter Berg åker till Monaco och tävlar i kustrodd den 16-17 februari. Peter kommer att ställa upp i singel herrar åtta km på lördagen. På söndagen kommer Peter att ro i en fyra med ett franskt lag på en bana på två km.

Vi önskar honom lycka till och kommer att heja allt vad vi kan här hemma ifrån!!