lördag 27 april 2013

Silver!!

Silver till Helsingborgs Roddklubb!

Peter Berg var uppe i Falkenberg och tävlade i Långloppet idag lördag den 27/4. En distans på fem km. Berg kom tvåa, sex sekunder efter segraren Dennis Gustavsson från Höganäs Roddklubb och 29 sekunder före Öresjöroddarna Christoffer och Oscar, som delade en tredje plats. Peter berättar att det var vackert väder men med bitande motvind att kämpa i. Denna tävling är den första i Sverige för i år och det är också en observationstävling för landslaget.
Peter har varit sjuk tidigare i veckan så han kände att förväntningarna från honom själv inte var så höga. Han berättar att han styrde dåligt genom den krokiga banan, men att det ändå roddmässigt kändes bättre än förväntat. Peter tycker att det är ett OK resultat med tanke på hur veckan har varit. Peter ser nu framemot nästa tävling vilken är Rådasjöregattan den 11/5 uppe i Bohuslän.

Stort Grattis till Silvermedaljen Peter!! Bra kört!!

1. Dennis Gustavsson      20:39
2. Peter berg                   20:45
3. Oscar Claesson           21:15
3. Christoffer Johansson   21:15

(klicka på rubriken för att komma till bild)


söndag 21 april 2013

Säsongsinvigning 2013


Dagen bjöd på underbart väder i strålande sol med knallblå himmel! Det kunde inte bli bättre på den 130 jubileumsår säsongsinvigningen!
Det var stor uppslutning av äldre och yngre HRK medlemmar! Så trevligt med alla som kom och var med idag! Ordförande
Mats Leo höll det inledande talet om våren, rodden och den kommande sommaren som vi roddare ser så mycket framemot
lika mycket varje år! Äntligen får vi ge oss ut på sundet och känna den friska brisen och de härliga vågorna när vi far fram!

Vi hade även båtdop i år med. Det har blivit lite av en tradition. I år döpte vi ersättarna till våra tävlingssinglar som stals förra året. De två smäckra, läckra tävlingsbåtarna döptes av Michael Ander vår tidigare roddchef. Den ena båten som Peter ror fick namnet Mjölner, "Tors hammare", som när den slungas iväg alltid träffar och alltid återvänder samt kan även slungas mot himmeln och skapa åska. Ett passande namn till den blå båten med gul mitt stripe. Båten Daniel ror fick det klingande namnet, "Heimdall", han som vakar över Bifrost, bron mellan världen och Asgård och behöver mindre sömn än en fågel samt ser flera mil. Ett passande namn till den silverglänsande vackra båten med röd mitt stripe.

Därefter hissade Arne Nilsson vår Nestor HRK vimpeln på klubbhuset och ett trefaldigt hurra utbringades för HRK och jubileumsåret. Daniel och Peter stod för årets eskaderodd och visade med kraftfulla tekniska drag hur fint de nya båtarna flyter på vattnet och vi kunde ana framgångarna som kommer med dessa. Därefter bjöds det på nybakta flätor från Fahlmans och Pub Ro bjöd på gott kaffe i den varma sköna solen på uteverandan. Säsongen kunde inte börja bättre!


          Text: Mats & Thérèse









måndag 15 april 2013


Nu på söndag den 21/4 är det säsongsinvigning på Helsingborgs Roddklubb!
Välkomna kl 10,00 för båtdop, flagghissning och sedvanlig fika på Pub Ro efteråt.



lördag 6 april 2013