lördag 29 juni 2013

Dagens lopp!

Idag kom Peter på en fjärde plats i semifinalen och gick vidare. I B- finalen slog Peter dessvärre runt. Det var en del blåst och Peter gick emot en våg strax efter 250 m med åran och tappar den. Åran lade sig längst med båten och det var inte mycket att be för utan båten slog runt. Lite synd för Peter fick annars en bra start och kände sig taggad och full med kraft. Så därför blev dagens resultat dnf= did not finished.

Imorgon är det nya tag och ett nytt singellopp väntar.

Nordiska Mästerskapen i Farsta!

Peter kommer att ställa upp på NM, Nordiska Mästerskapen, i helgen den 29:e och 30:e. Loppen kommer att köras på sjön Magelungen i Farsta. Peter kommer att tävla i singelsculler både på lördagen och söndagen.


tisdag 18 juni 2013

söndag 16 juni 2013

Genrep för VM-organisationen!




Genrep för VM-organisationen!


Under söndag och måndag 16-17 juni kommer en delegation från Internationella Roddförbundet FISA i Lausanne, Schweiz, till Helsingborg för att gå igenom hela VM-strukturen med arrangörerna.Det innebär bland annat inspektion av den planerade banan, samtliga kringarrangemang och att VM i Helsingborg uppfyller FISA:s standard.
Just nu pågår de sista förberedelserna inför genrepet och VM-generalen Mats Leo medger att det är pirrigt:
– Absolut, det är mycket som ska på plats och mycket som ska klaffa innan söndag, säger han.
FISA kommer att representeras av:
Colleen Orsmond, events manager
Guin Batten, ordförande för FISA:s kustroddskommission
Pasquale Triggiani, event manager under WRCC i Bari, Italien, 2011.
Presskonferens: På måndag den 17 juni välkomnas pressen till presskonferens om VM-förberedelserna samt intervjuer med FISA:s representanter kl 14.00 på VM-kontoret, Norra Storgatan 8, Helsingborg.
Fototillfälle: I samband med inspektionen kommer vi att testa delar av VM-banan utanför Stora bryggan vid Fria bad på söndag kl 15.30
För mer information, kontakta Mats Leo, VM-general, tel: 070-349 38 05

Om coastal rowing:
World Rowing Coastal Championships avgörs i Helsingborg 15-18 augusti 2013.
Coastal Rowing är en snabbt växande gren inom rodden. De första officiella världsmästerskapen hölls i Cannes Mandelieu 2007.
I coastal rowing tävlar man i tre olika klasser: singel, dubbel och fyramannabåtar i dam- respektive herrklass.
Båtarna är bredare än traditionella kapproddbåtar och är designade för att klara tuffa förhållanden i öppet hav, bland annat med självlänsande, öppen akter.
Coastal rowing har flest utövare i Italien, Frankrike och Spanien.
Coastal rowing lyder under Internationella Roddförbundet, FISA.
För mer information om kustrodd, gå in på www.worldrowing.com

lördag 15 juni 2013

WRCC 2013 Helsingborg!





Dress rehearsal for the WRCC organizing committee!
This Sunday and Monday, june 16h-17th, a delegation from the international rowing federation, FISA, in Switzerland will visit Helsingborg to go through the entire WRCC planning with the organizing committee.
That means among other things an inspection of the race course, all the side arrangements and other details to make sure WRCC Helsingborg fulfils FISA standards.
At the moment the last preparations is being taken care of before the weekend in Helsingborg. Event manager Mats Leo admits he is a bit tingly.
– Definitely, it is a lot of things to prepare and a lot of details that will have to be in order before Sunday, he says.
The FISA representatives are:
Colleen Orsmond, events manager,
Guin Batten chair of the Rowing for All Commission
Pasquale Triggiani, event manager during World Rowing Coastal Championships in Bari, Italy, in 2011.
Press conference: On Monday june 17th we warmly welcome the press for a briefing about the WRCC preparation and interviews with the FISA representatives at 2.00 pm at the WRCC office at Norra Storgatan 8, Helsingborg.
Photo opt: As part of the inspection we will be testing the WRCC course at the main jetty at Fria bad, Helsingborg, on Sunday june 16th at 3.30 pm.
For further information, please contact Mats Leo, event manager WRCC 2013, phone: +46 70 349 38 05.
About coastal rowing:
World Rowing Coastal Championships is held in Helsingborg august 15th to 18th 2013.
Coastal Rowing is a fast growing discipline within rowing. The first official World Championships were held in Cannes Mandelieu in 2007.
In coastal rowing there are three boat categories: single, double and the coxed quad.
The shells are wider than ordinary flat water shells, designed for rough conditions in open sea.
Coastal rowing is most popular in France, Italy and Spain.
Coastal rowing is an official rowing discipline approved by the International Rowing Federation, FISA.
To read more about coastal rowing, please visit www.worldrowing.com  


måndag 10 juni 2013

Daniel på Ryrsjö Regattan!

Söndag och andra dagen för Daniel på Ryrsjö Regattan bjöd liksom lördagen på strålande sol. Daniel ställde upp i herr singeln och hade ett tufft lopp framför sig med hårt motstånd. Efter ett väl genomfört lopp fick Daniel se sig besegrad och utanför finalen. Daniel var väldigt nöjd med söndagens lopp och kände att han presterade ännu bättre än i lördagens lopp. Daniel fick blodad tand att träna ännu hårdare för att kunna prestera ännu bättre vid nästa tävling som kommer att bli Sorö Regattan i Danmark, första helgen i juli.

söndag 9 juni 2013

Grattis till en fin 2:a plats Peter!!

Peter placerade sig på en fin 2:a plats i dagens singellopp! Grattis!! Härlig prestation!!

Under loppet fick Peter köra i en ny Eurodiffusion båt, vilket var prima. Efter en längre uppvärmning rodde Peter in sig i båten. Det kändes först något tungt, men fick sedan upp en bra fart. För tredje tävlingsdagen i rad var det helt vindstilla och inga vågor.
Peter öppnade offensivt och tog snabbt ledning i loppet och fortsatte dryga ut ledningen de första fem km. Efter 40 minuter in i loppet började musklerna stumna. De tunga årorna började ta ut sin rätt.

Peter krigade på och höll ledningen till 12 km där han vid en dålig vändning vid näst sista bojen blev passerad av VM- 6:an. Och Peter tog sig i mål som en klar tvåa! Peter hade lite kluvna känslor efter loppet. En bra genomkörare, men samtidigt surt då han onekligen hade segern i sina händer. Allt som allt har det varit en fantastiskt trevlig resa och många roddare är mycket tända på att köra WRCC i Helsingborg i augusti!

I gårdagens lopp i herrfyran försvann dessvärre deras medaljchanser i de första två svängarna. De krockade i tätklungan och förlorade värdefull tid och placeringar. De rodde ikapp och slutade på en 8:e plats.

http://www.dailymotion.com/video/x10q35e_teaser-de-la-video-a-venir-du-championnat-de-france-d-aviron-mer-2013_sport




lördag 8 juni 2013

Ryrsjöregattan 2013!

Daniel Böcker är på Ryrsjöregattan och tävlar i helgen! Banan är belägen i Lilla-Edet. Den är 1 970 m lång och strömfri. Det är i Herrar singel och öppenklass. Vilket innebär att både tung- och lättviktare tävlar i samma lopp. Idag lördag ror Daniel B-final. Det är 12 båtar som ror och på söndag är det sju båtar ror i försöken. Det är strålande sol och stekande hett där uppe berättar Daniel.


Härligt att du är iväg och försvarar klubbens färger tycker vi här hemma i Helsingborg! 

fredag 7 juni 2013

Franska Mästerskapen i rodd i Thonon-les-Bain!

Peter Berg har i veckan åkt ned till Franska Mästerskapen i rodd i Thonon-les-Bains. Thonon är en liten trevlig fransk ort med en sagolik vy över Genèvesjön och Alperna. Peter kommer att tävla i en fyra tillsammans med tre killar från roddklubben Thonon, som är arrangör av mästerskapet.
De franska reglerna under nationella mästerskap tillåter att max 25 % av besättningen får vara utlänningar. Därmed kan Peter inte tävla i 1x eller 2x. På söndagens lopp arrangeras ett internationellt lopp i vilket alla nationer kan delta. Där kommer Peter att ro i singel.

Franska Mästerskapen har i år lockat till sig 461 roddare (vilket är i storlek med tidigare kustrodd-VM). Kvalificeringsloppen avgörs på fredag, finallopp på lördag och det internationella loppet på söndag. Mästerskapet avgörs över 8 km medan internationella lopp är över dubbla distansen, 16 km. 

Det har varit ett underbart väder där nere, men inte så mycket till vågor. Peter har tränat i en fyra med de andra killarna från Thonon. Kvalificeringsloppen gick idag fredag, där det mer eller mindre inte var någon vind. Trots de lugna förhållandena blev det dramatiskt i kval-loppen i herrfyran idag. Peters lag var sena till start och det var riktigt tight om utrymme på startlinjen. De fick därför starta i nästan tredje led, vilket är långt ifrån optimalt. Efter några krockar och mindre incidenter lyckades de ro upp sig ett 20-tal placeringar och fick tillslut den 6:e bästa tiden. Med en bättre start på lördag ska de nog kunna slåss om en medalj under finalen.