onsdag 2 juni 2010

Rapport från Hjelmsjöregattan 29-30 maj, HRK seger


Årets Hjelmsjöregatta bjöd på blandat väder alltifrån regn på lördag förmiddag till uppsprickande soligt väder på eftermiddagen, då är Hjelmsjön helt underbart vilket många tyckte! På söndagen var det tuffare väder, blåsigt men ro-bart då det var medsjö dvs motvind när roddarna rodde till start men sen fick dom rejäla vågor i rak medvind, men de som har bra roddteknik klarade det bra och fick fördel.
För HRK blev facit, 1 seger och det är vår "komet", Maria, som rodde ifrån det danska motståndet i lättviktsklassen så det visslade om det, Maria krymper avståndet mot de bästa damroddarna vilket hon visade i "tungviktsklassen" där hon blev 4:a det bara vara ca 6-7 sekunder upp mot segraren. I och med sina framgångar fick Maria ingå i en kombination sculler fyra med Falkenberg, fyran satte press på den junior 4 som skal representera Sverige i JNM i Tammerfors, endast någon sekund skiljde mellan 1- 3 platserna. Nu finslipar Maria vidare på tekniken som är viktig del och siktar mot nya framgångar sakta men säkert.


Foto: Therese Jakobsson



I herrarnas seniorsingel var det fullt startfält med försökslopp. Peter vann sitt lopp men frågan var hade han återhämtat sig från sin förkylning som hade ställt till det bl.a. i Bagsveard där Peter saknande sitt vanliga driv i genomdraget. Det blev en tredje plats men Peter säger själv, nja inte som vanligt är inte i toppform alls. Det beror på när Peter som kör igång årets tävlingssäsong har han väldigt lätt att få förkylning och problem med sin sinuspuls, vilket dessvärre hade blivit fallet veckan innan. Det är en balansgång att ligga på rätt träningsnivå hårdhet för Peter för att undvika sitt medfödda problem. Nu är det återhämtning och vidare satsning som gäller, vi hoppas det håller i år med vilket förra året visade. I den nya HRK konstellationen i seniordubbeln med Andreas Stensson ny bliven HRK roddare blev det en tredje plats på lördagens final, bra gjort med tanke på ovan samt också att duon är ny och samroddhet behövs, fler tuffa tävlingar framöver då kommer dom att bli farliga!













Foto: Therese Jakobsson


ps.
Peter vinner mustach kampen. ds.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar