söndag 28 augusti 2011

HRK Svenska Mästare på Distanskapprodden 27/8

HRK's inriggar fyra spurtar i mål efter 14,5 km tuff rodd!



SM guld!



Stort Grattis!









Foton: Mats Leo



Trötta & glada SM mästare: Peter Berg(Stroke), Andreas Stensson, Jonathan Whright, Daniel Böcker, cox: Tim Whright








Vandringspriset till HRK
Båten med SM kransen

Distanskapprodden i Waxholm - Sveriges äldsta roddtävling firade 100 år 2010. Loppet startade utanför Blockhusudden på Djurgården i Stockholm och målgången skedde vid Roddhuset på Eriksö i Vaxholm - en sträcka som tar ungefär en timme att ro. Det var första gången för HRK i detta vatten.
Under loppet blåste det mycket och gav stundtals dålig sjö att ro i. Detta är Ok för en kustroddare, då de är vana vid blåst och gropigt vatten. Sjön var även hård pga. annan trafik från andra båtar och roddarna fick brottas med svall och vågor. I och med att vattnet var dåligt var det tufft att styra och vi vill ge Tim Wright en eloge för bra coxning!
Waxholm och HRK gick ut hårdast och Waxholm tog starten. Men HRK låg tätt i hälarna hela tiden på Waxholm. Efter 4000 sätter en av roddarna från HRK en åra rejält och HRK tappar då 1,5 längd som sedan måste jobbas upp. Två ggr krockade Waxholm och HRK med varandra. Men det gick bra för båda lagen och de körde på för fullt!
Efter ca.6-7km gick HRK förbi Waxholm. Vid 10 km gick svirveln upp och en åra flög ur och lade sig på relingen. De andra tre fick fortsätta ro medan denne roddare fick sätta tillbaka åran. De rodde på som attan trots detta och gav järnet vilket gav en rejäl spänning under tävlingen! HRK rodde sedan på och kopplade greppet om Waxholm. När HRK hade 500 m kvar kändes det i kroppen! Det var blodiga händer och åror och rejält ont i rumpan! Sedan gick HRK över mållinjen som vinnare!!

Text: Therese Jakobsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar