söndag 9 juni 2013

Grattis till en fin 2:a plats Peter!!

Peter placerade sig på en fin 2:a plats i dagens singellopp! Grattis!! Härlig prestation!!

Under loppet fick Peter köra i en ny Eurodiffusion båt, vilket var prima. Efter en längre uppvärmning rodde Peter in sig i båten. Det kändes först något tungt, men fick sedan upp en bra fart. För tredje tävlingsdagen i rad var det helt vindstilla och inga vågor.
Peter öppnade offensivt och tog snabbt ledning i loppet och fortsatte dryga ut ledningen de första fem km. Efter 40 minuter in i loppet började musklerna stumna. De tunga årorna började ta ut sin rätt.

Peter krigade på och höll ledningen till 12 km där han vid en dålig vändning vid näst sista bojen blev passerad av VM- 6:an. Och Peter tog sig i mål som en klar tvåa! Peter hade lite kluvna känslor efter loppet. En bra genomkörare, men samtidigt surt då han onekligen hade segern i sina händer. Allt som allt har det varit en fantastiskt trevlig resa och många roddare är mycket tända på att köra WRCC i Helsingborg i augusti!

I gårdagens lopp i herrfyran försvann dessvärre deras medaljchanser i de första två svängarna. De krockade i tätklungan och förlorade värdefull tid och placeringar. De rodde ikapp och slutade på en 8:e plats.

http://www.dailymotion.com/video/x10q35e_teaser-de-la-video-a-venir-du-championnat-de-france-d-aviron-mer-2013_sport




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar